Health buddy

De Sananet telebegeleidingsprogramma’s zijn tot eind 2014, aangeboden via het internationaal succesvolle Health Buddy Systeem (HBS) van Robert Bosch Healthcare. Dit was een patiënt management systeem voor zorgprofessionals om hun chronisch zieke patiënten thuis te monitoren. De telebegeleidingsprogramma’s werden getoond op de zogenaamde Health Buddy; een ‘slim’ kastje met een scherm en vier bedieningsknoppen.

Zorgprofessionals communiceerden via het HBS met hun patiënten om vitale informatie te verkrijgen en om feedback te geven, zoals tips voor het makkelijker omgaan met de chronische ziekte. Het kon een verzoek zijn voor het doorgeven van de mate van kortademigheid of temperatuur, maar ook een waarschuwing voor het op tijd gebruiken van medicatie. Op deze wijze konden zorgprofessionals hun patiënten monitoren en optimaal coachen tot betere zelfzorg.

Gedurende het hele programma werden de patiënten dagelijks betrokken bij hun eigen gezondheidstoestand. Het Health Buddy Systeem verschafte patiënten tevens extra informatie in de vorm van tekst en illustraties over hun eigen gezondheidstoestand en/of ziektebeeld.