It’s LiFe!


It’s Life (Interactive Tool for Self management through Lifestyle Feedback) is een Zelfmanagement Ondersteunings Programma (ZOP) , waarbij innovatieve monitoring en gepersonaliseerde feedback wordt ontwikkeld en gevalideerd. De tool is erop gericht om diabetes- en COPD-patiënten te ondersteunen bij zelfmanagement en te helpen bij het ontwikkelen van een actieve leefstijl.

De tool bestaat uit een bewegingsmeter (3D accelerometer) ter grootte van een luciferdoosje die draadloos is verbonden met een Smartphone. Op een app op de Smartphone kan de gebruiker zien hoeveel minuten hij/zij bewogen heeft die dag, ten opzichte van het persoonlijke doel. Dit doel wordt mede bepaald op basis van een voormeting. Het doel wordt door de patiënt ingesteld, in samenspraak met zijn Praktijkondersteuner Huisarts (POH). Beweeggegevens zijn eveneens zichtbaar voor patiënt via de website: www.itslife.nu.

It's LiFe! is ontwikkeld in samenwerking met het Centre of Care Technology Research (CCTR), Maastricht Instruments en de Universiteit Maastricht.