Certificering NEN-7510 en ISO-27001 voor eHealth van Sananet

03-04-2017

Zorgverleners en patiënten mogen vertrouwen op een veilige uitwisseling en opslag van hun data in hun samenwerking met Sananet. Dit blijkt uit de toekenning van de NEN-7510:2011 en ISO-27001:2013 certificaten na succesvolle toetsing door het onafhankelijke kwaliteitsinstituut DEKRA.

Eerder heeft Sananet al het ISO 9001:2008 certificaat verworven voor de kwaliteit van haar bedrijfsvoering (m.n. het managementsysteem). Ook bezit zij de goedkeuring van de coöperatie Zelfzorg Ondersteund! Het waarborginstituut heeft SananetOnline en de daarop aangeboden eCoaches getoetst op de basiseisen van overheid, zorginstellingen en zorgverzekeraars in Nederland.

Volledig gecertificeerd
Met de nieuwe toekenningen is de onderneming en haar medische gevalideerde platform SananetOnline nu volledig gecertificeerd. Dit geldt ook voor haar online Coaches voor mensen met chronische aandoeningen als hartfalen, COPD, Astma, IBD en Parkinson. De eCoaches assisteren mensen bij hun zelfzorg en het optimaliseren van therapietrouw. Op deze wijze leren ze beter met hun ziekte om te gaan en dat is goed voor hun kwaliteit van leven.

Bewezen eHealth applicaties
Sananet is gespecialiseerd in het ontwikkelen en implementeren van in de praktijk bewezen, zgn. evidence based, eHealth oplossingen. Zij fungeren als de online buddy van patiënten en de virtuele assistent van hun dokter en deze betrokkenheid werkt. Uit wetenschappelijke studies blijkt bijvoorbeeld 82% compliance van patiënten bij gebruik van het zelfzorgplatform op langere termijn.

Het hele palet van eCoaches voor aandoeningen kan eenvoudig worden ingehangen in en veilig communiceren binnen de ICT-infrastructuur van ziekenhuizen en andere zorginstellingen.

Klik op het PDF om het certificaat te bekijken.