SananetOnline Platform

SananetOnline is het door Sananet zelf ontworpen platform voor het ontwikkelen en aanbieden van hoogwaardige eHealth-diensten. Dit platform ondersteunt patiënten en zorgverleners bij hun behandelrelatie, door het stimuleren en uitvoeren van zelfmanagement door de patiënt. Maar SananetOnline biedt meer. Zo wordt het bijvoorbeeld ook toegepast bij de ondersteuning van farma-economisch onderzoek naar de effectiviteit van medicamenteuze en niet-medicamenteuze interventietherapieën.

Het SananetOnline platform bestaat uit een device onafhankelijke gebruikers toegang en een web-based monitoring tool voor zorgverleners. De interactieve telebegeleidingsprogramma’s en zelfmanagement coaches worden in een eigen content management systeem (CMS) ontwikkeld. Deze programma’s, met hun ingebouwde algoritmes, kunnen zich aan het persoonlijk profiel van de gebruiker aanpassen. Op basis van het lerend vermogen van de programma’s, ontvangt de gebruiker de beste begeleiding om zijn of haar gezondheidstoestand te optimaliseren.

De focus van de telebegeleidingsprogramma’s is om patiënten te monitoren en op tal van aspecten in de behandeling te begeleiden naar beter zelfmanagement. Zo bevatten de programma’s bijvoorbeeld herinneringen om de medicatie in te nemen en wordt het belang van het innemen van de medicijnen volgens het voorschrift van de arts benadrukt. Patiënten wordt ook geleerd om te reageren op vroege signalen en symptomen van complicaties, het ziekteproces in het algemeen en de risicofactoren die bij de aandoening horen.

Meer informatie over de verschillende telebegeleidingsprogramma’s is te vinden onder Ziektebeelden.