MijnIBDcoach bij NOS Journaal zondag 12 juli

Naar aanleiding van de Corona crisis is veel reguliere zorg ondergesneeuwd geraakt. Recent is een boek gepubliceerd vanuit de Nederlandse Federatie van Universitaire Medische Centra (NFU) met 50 voorbeelden op welke wijze deze reguliere zorg doelmatig en versneld opgepakt kan worden. Een van deze voorbeelden, mijnIBDcoach is afgelopen zondag 12 juli om 20:00 uur tijdens het NOS Journaal door Marieke Pierik, MDL-arts in het MUMC toegelicht.

Binnen de Nederlandse zorgwereld vindt discussie plaats hoe erg het is dat bepaalde, reguliere zorg, zogenaamde onzinnige zorg, vanwege de Corona crisis is ondergesneeuwd. Om te voorkomen dat binnen deze discussie alle zorg onder een kam wordt geschoven hebben 50 auteurs van de Universitaire Medische Centra 50 voorbeelden beschreven van waardegedreven zorg die juist in deze tijden opgeschaald kan en zou moeten worden. Vanuit Sananet zijn we er trots op dat een van deze voorbeelden mijnIBDCoach is.

MijnIBDcoach is een van de meest succesvolle e-health toepassingen in Nederland. Patiënten worden via telemonitoring op afstand begeleid en ondersteund. De patiënten worden daarbij niet alleen gemonitord, ook krijgen ze met ingebouwde kennismodules informatie over de ziekte, mogelijke behandelingen en adviezen voor leefstijlaanpassingen. Een wetenschappelijk onderzoek dat gepubliceerd is in The Lancet heeft aangetoond dat hiermee het aantal polibezoeken met 40% kan worden gereduceerd en het aantal klinische opnames zelfs gehalveerd.

Nieuwsitem in het NOS Journaal van zondag 12 juli

Marieke Pierik, MDL-arts binnen het MUMC en een van de drijvende krachten achter mijnIBDcoach heeft zondag 12 juli om 20:00 uur het concept van mijnIBDcoach en de toegevoegde waarde in de Nederlandse zorg onder het voetlicht gebracht in een nieuwsitem van het NOS Journaal.

Bron: NOS Journaal