Met thuismonitoring meer zicht op je gezondheid

Heb je hart- of longklachten en ga je regelmatig naar het ziekenhuis om bijvoorbeeld je bloeddruk, hartslag of andere waarden te laten controleren? Dan is telebegeleiding mogelijk iets voor jou.

Zo werkt telebegeleiding

Bij telebegeleiding word je op afstand begeleid door je arts of verpleegkundige. Dit kan o.a. met een digitale coach, al dan niet aangevuld met meetapparatuur om een aantal belangrijke waarden te meten. Hierdoor weet je precies hoe het met je gaat. Bij een eerste signaal van verslechtering ben je dus al op de hoogte en krijg je ondersteuning. De voordelen van telebegeleiding zijn:

  1. Je krijgt meer inzicht in je eigen gezondheid.
  2. Het geeft een veilig gevoel.
  3. Samen met je arts houd je je gezondheid goed in de gaten.
  4. Je hebt laagdrempelig contact met arts of verpleegkundige, bijvoorbeeld via een app.
  5. Je hoeft minder vaak naar het ziekenhuis voor controle; dat scheelt je tijd en reiskosten.

Hoe regel je telebegeleiding?

Telebegeleiding wordt nog niet door ieder ziekenhuis of iedere afdeling aangeboden. Daarom is het belangrijk dat  je je arts of verpleegkundige naar de mogelijkheden vraagt. Zo kun je samen overleggen of het bij je past. Kijk op www.thuiskanhetook.nl voor meer informatie.