Op 19 mei is het Wereld IBD dag

Wist u dat wereldwijd 5 miljoen mensen aan chronische darmziektes lijden? Alleen al in Nederland hebben 1 op de 200 mensen de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa. Vandaar dat we enige aandacht aan deze chronische ziektes willen geven.

Deze ziektes hebben grote impact op het dagelijks leven en daarom is het belangrijk om toekomstige complicaties te voorkomen. Hiervoor heeft Sananet MijnIBDcoach ontwikkeld. Dit is een beveiligd en persoonlijk e-health-hulpmiddel, speciaal ontwikkeld voor mensen met de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa. De virtuele coach helpt een patiënt om meer te weten te komen over IBD en leert wat men kan doen om IBD onder controle te houden. MijnIBDcoach is een hulpmiddel bij de behandeling.

Door de betrokkenheid en zelfregie van de patiënt verbeteren behandelresultaten. Zo heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat er op jaarbasis 50% minder opnames in het ziekenhuis zijn en dat de patiënt nog maar één keer per jaar naar het ziekenhuis hoeft te komen. Dit onderzoek heeft zelfs geleid tot een publicatie in het medisch tijdschrift The Lancet. Meer weten over dit onderzoek? Klik hier voor het gepubliceerde artikel in de Lancet. Wilt u mee informatie over MijnIBDcoach, neemt u dan contact met ons op.