Op 30 mei is het Wereld Multiple Sclerosis Dag

Wist je dat ongeveer 1 op de 1.000 mensen lijd aan Multiple Sclerosis (MS) in Nederland? Nederland telt dus ongeveer 17.000 mensen met MS. Wereldwijd komt deze ziekte bij zo’n 2,5 miljoen mensen voor. MS is een ongeneeslijke ziekte van onbekende oorsprong en daarom is het zo belangrijk dat er tijdens de Wereld MS Dag aandacht wordt besteedt aan deze chronische ziekte.

De symptomen kunnen per persoon verschillend zijn, maar de meest voorkomende symptomen zijn:

– vermoeidheid,

– oog- en gehoorproblemen,

– zwakke of stijve spieren,

– spraakproblemen,

– tintelingen,

– coördinatieproblemen,

– problemen met naar de wc gaan,

– geheugenverlies,

– gevoelsstoornissen,

– seksuele problemen.

Vaak hebben mensen met MS meerdere klachten waar verschillende zorgverleners bij betrokken zijn, zoals: een neuroloog, MS-verpleegkundige, psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut, revalidatiearts, oogarts en uroloog. Daarom is het belangrijk voor een patiënt om in behandeling te zijn in één behandelcentrum met een compleet MS-team. De verschillende zorgverleners kijken vanuit verschillende invalshoeken naar de klachten van de patiënt en kunnen samen met de patiënt kijken naar de mogelijkheden binnen een behandeling. Door middel van behandelingstherapie en medicatie kunnen MS-symptomen namelijk flink worden verminderd en kan de kwaliteit van leven worden verbeterd.

Een van deze behandelcentra in Nederland is het Academisch MS centrum Limburg. Dit centrum heeft sinds 2016 de SanaCoach MS geïntegreerd in de behandeling van MS-patiënten. De SanaCoach MS helpt de patiënt om de eigen gezondheidssituatie vanuit thuis in de gaten te houden via een online beveiligd programma. Door middel van het programma komt de patiënt meer te weten over de aandoening en leert de patiënt de ziekte beter onder controle te houden. De meeste patiënten zijn zeer tevreden over het gebruik van de SanaCoach MS en raden de SanaCoach aan anderen aan. Meer dan de helft van de patiënten beoordeelt de SanaCoach MS met een 8 of hoger.

De SanaCoach MS is onderdeel van het SananetOnline platform. De SanaCoach ondersteunt de zorgverlener van het Academisch MS centrum Limburg bij het monitoren, begeleiden en informeren van patiënten. De zorgverleners kunnen de gezondheidstoestand van de patiënt vanaf afstand in de gaten houden en eerder ingrijpen wanneer dat nodig is. Hierdoor wordt MS beter onder controle gehouden en kan een eventuele ziekenhuisopname voorkomen worden. Vooral in deze corona tijd heeft zowel de patiënt als de zorgverlener veel baat bij de SanaCoach MS. De SanaCoach zorgt namelijk voor laagdrempelig contact in een tijd waarin fysiek contact minder vaak mogelijk is.

Meer weten over de SanaCoach MS? Neem contact met ons op via 046-4588001 of info@sananet.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *