Terugblik congres 'eHealth: van kopzorg naar topzorg' 26 januari 2023

Het congres ligt al weer achter ons en we kunnen terug kijken op een zeer geslaagd evenement met bijna 200 gasten die werkzaam zijn in of aan de zorg.

Bekijk onderstaande video voor een sfeerimpressie of klik hier voor de foto’s van het congres. 

Heeft u het congres helaas moeten missen of wilt u nogmaals geïnspireerd raken door een presentatie van één van onze sprekers, kunt u de presentaties hier onder terug kijken. 

Lucien Engelen (CEO Transform Health) & Jan Ramaekers (CEO Sananet)

Lucien Engelen verzorgde de opening en was moderator gedurende het gehele congres. Jan Ramaekers vertelt hoe hij is begonnen met Sananet en wat voor tocht dit is geweest. Genietend van de reis, maar ook met de nodige hobbels en weerstand.

Lucien Engelen (CEO Transform  Health)

Lucien Engelen nam ons op een zeer inspirerende wijze mee in de huidige en toekomstige ontwikkelingen van eHealth wereldwijd. Waar gaat het eigenlijk naartoe en zijn we daar wel klaar voor?

Sandra Dikkes (Verpleegkundig Specialist, Isala Oncologisch Centrum)

Sandra Dikkes deelde haar ervaringen die ze heeft opgedaan met oncologische patiënten die gebruik maken van de de SanaCoach Prostaatkanker. Wilt u meer weten over de SanaCoach Prostaatkanker, neem dan hier even een kijkje. 

Indien u de presentatie wilt inzien: Presentatie Sandra Dikkes

Menne Scherpenzeel (Directeur Patiëntenvereniging Crohn & Colitis NL)

Menne Scherpenzeel deelde zijn visie op de impact van digitale zorg voor patiënten. Hoe kan de zorgprofessional de patiënt motiveren om gebruik te (blijven) maken van eHealth? Wat zijn de do’s en don’ts? 

Indien u de presentatie wilt inzien: Presentatie Menne Scherpenzeel

Marieke Pierik (Hoogleraar en MDL-arts, MUMC+)

Marieke Pierik heeft al ruim 10 jaar onderzoekservaring met mijnIBDcoach en deelt haar visie op datagedreven zorg en de rol die de wetenschap hierin speelt. Wilt u meer weten over mijnIBDcoach, neem dan hier even een kijkje. 

Indien u de presentatie wilt inzien: Presentatie Marieke Pierik

Paul Bresser (CMIO & Longarts, OLVG)

Paul Bresser neemt ons mee in de ervaringen die hij heeft opgedaan met gepersonaliseerde longzorg binnen de virtuele longkliniek van het OLVG. Binnen deze virtuele longkliniek werkt Paul al jaren met de SanaCoaches voor COPD, Astma en Longkanker. Wilt u meer weten over onze SanaCoaches voor longziekten, neem dan hier even een kijkje. 

Indien u de presentatie wilt inzien: Presentatie Paul Bresser

Wilfred Heesen (CMIO & Cardioloog, Viecuri Medisch Centrum)

Hoe kun je cardiologische zorg nu organiseren in een netwerk? Wilfred Heesen werkt al jaren met onze SanaCoach Hartfalen en heeft hiermee een mooie samenwerking met een zorgorganisatie in de regio. Wilfred deelt zijn ervaringen en visie hierover. Wilt u meer weten over de SanaCoach Hartfalen, neem dan hier even een kijkje. 

Indien u de presentatie wilt inzien: Presentatie Wilfred Heesen

David Jongen (bestuursvoorzitter Zuyderland) & Menno Jansen (strategisch programmamanager CZ)

       

Lucien Engelen interviewt David Jongen en Menno Jansen waarin o.a. wordt stilgestaan bij de inrichting van de toekomstige zorg en de financiering daarvan. Hoe gaat een groot ziekenhuis en een zorgverzekeraar daar mee om?

Facebook
Twitter
LinkedIn