NOS Journaal: Virtuele verpleegkundige blijkt handige hulp voor hartpatiënten

07-05-2018

Het NOS Journaal heeft een item uitgezonden over zorgavatar Molly, die MUMC samen met zijn partners Sananet en Sensly heeft ontwikkeld. In het filmpje laten mijnheer Smits en onderzoeker/projectleider Josianne Boyne zien dat de virtuele verpleegkundige een handige hulp is voor hartfalenpatiënten. Ook is de eCoach van betekenis voor het verminderen van polibezoek en ziekenhuisopnames, waardoor dokters en verpleegkundigen meer tijd hebben voor pa kunnen geven aan patiënten die hun aandacht het meest nodig hebben.

In feite is Molly het gezicht van MijnHartfalenCoach van Sananet, waarmee patiënten dagelijks worden begeleid om beter om te gaan met hun ziekte. De huidige versie van Molly is een eerste begin en wordt door MUMC, Sananet en Sensely verder doorontwikkeld. Molly gaat steeds meer leren om patiënten beter te helpen, wordt natuurlijker in haar optreden en verzamelt informatie om de medische behandeling te verbeteren.

Sananet heeft eCoaches voor 18 verschillende chronische ziektebeelden. Momenteel werken al 20 ziekenhuizen en andere zorgaanbieders met een of meer Coaches van Sananet.

Kijk hier naar het filmpje.