Interview met Operations Manager van Sananet: Kay's rol en verantwoordelijkheden

Als Operations Manager van Sananet heeft Kay van der Mierden de belangrijke taak om de dagelijkse bedrijfsactiviteiten te coördineren en stroomlijnen, en ervoor te zorgen dat de doelen van het bedrijf worden bereikt. We spraken met Kay om meer inzicht te krijgen in zijn rol en verantwoordelijkheden. 

Start bij Sananet 
Kay heeft Bedrijfskunde gestudeerd aan de Technische Universiteit van Eindhoven. Tijdens zijn scriptie heeft hij onderzoek gedaan naar slimme algoritmes in combinatie met maatwerk bewegingssensoren. Na zijn studie heeft Kay meegedaan aan een aantal trajecten vanuit investeringsmaatschappijen. In deze trajecten kreeg hij budget om een eigen bedrijf op te starten en ook kreeg hij een coach toegewezen die hem ging helpen. Deze coach was Jan Ramaekers, oprichter en directeur van Sananet. Na een tijdje gewerkt te hebben aan zijn eigen bedrijf, kreeg Kay de kans van Jan om bij Sananet te kunnen starten. Sananet was toen nog een stuk kleiner dan nu. “En zo ben ik het bedrijf ingerold” aldus Kay. “De eerste jaren ben ik vooral met Jan op pad geweest. In die tijd heb ik vooral gekeken of ik de visie die ik vanuit mijn eigen start-up had verder kon implementeren via Sananet. Gaandeweg kreeg ik de kans mij met steeds meer aspecten binnen de bedrijfsvoering bezig te houden en zit ik waar ik nu zit.”

Taken 
Kay is nu Operations Manager bij Sananet. Als Operations Manager houdt hij zich bezig met de dagelijkse processen en zorgt hij ervoor dat de strategie van Sananet wordt omgezet naar de dagelijkse praktijk. Daarnaast bepaalt hij samen met de directie de plannen voor de komende jaren om te kijken waar het bedrijf naartoe gaat. Hij probeert het team zo goed mogelijk aan te sturen om deze doelen te bereiken.  

Het leukste aan zijn werk vindt Kay het totale overzicht hebben van alles wat er speelt en het samenwerken met verschillende mensen binnen en buiten de organisatie. Procesverbetering is altijd een interesse geweest van Kay. Als we Kay vragen naar de grootste uitdaging binnen zijn werk, is het antwoord dan ook: “verandermanagement”. Dit is de grootste uitdaging voor Kay omdat hij alle neuzen dezelfde kant op wil krijgen in een zo efficiënt mogelijk proces waarbij je aan de voorkant vaak nog niet weet wat gaat werken en wat niet. 

Toekomst 
Kay kijkt uit naar de toekomst. Vooral op tactisch- en strategisch niveau hoopt hij zich steeds meer bezig te kunnen houden. Hij vindt het namelijk belangrijk dat Sananet blijft groeien en zich blijft ontwikkelen. Kay gelooft erin dat hij samen met het team en de directie deze groei zal kunnen realiseren.  

Bent u nu benieuwd naar de ontwikkelingen binnen Sananet? Neem dan contact op met info@sananet.nl  

Facebook
Twitter
LinkedIn