MijnIBDcoach


De ziekte van Crohn en colitis ulcerosa zijn chronische aandoeningen met grote gevolgen voor het dagelijks leven van de patient. MijnIBDcoach biedt hulp en geeft structuur aan deze informatie.

MijnIBDCoach ontzorgt de MDL arts

Wat doet MijnIBDcoach?
MijnIBDcoach helpt de patiënt om de eigen gezondheidssituatie in de gaten te houden. Zij komen meer te weten over IBD en leren om IBD zelf onder controle te houden. Door deze betrokkenheid en zelfregie verbeteren behandelresultaten.

Waaruit bestaat MijnIBDcoach?
Op mijnIBDcoach.nl kan de patiënt zes acties uitvoeren: kenniskuren, sessies, reminders, zorgplan, vragen en instellingen. Sessies kunnen onderdeel uitmaken van kenniskuren, maar sessies kunnen ook ter voorbereiding zijn op een spreekuurcontact. De resultaten uit dit spreekuurcontact worden genoteerd in het zorgplan. Met reminders kan de patiënt herinneringen instellen, bijvoorbeeld voor het innemen van uw medicijnen.

Monitoren van patiënten
MijnIBDcoach is onderdeel van het SananetOnline platform.

De monitor ondersteunt de zorgverlener bij het monitoren, het begeleiden en informeren van en het communiceren met patiënten. De SananetOnline monitor toont risicovlaggen als er risico’s bij de patiënt worden gesignaleerd. De patiënt met de hoogste of meeste risico’s staat bovenaan. Het signaleren van risico’s geeft u de mogelijkheid om direct op deze risico’s in te spelen en (zo nodig) contact op te nemen met de patiënt.

BiologicalMonitor
In mijnIBDcoach zit de BiologicalMonitor opgenomen waarmee het gebruik van biologicals kan worden gemonitord.

Versie 5.1
Op 9 januari 2023 is de nieuwste versie van mijnIBDcoach live gegaan. In samenwerking met zorgverleners, patiënten en Stichting mijnCoach.nl is mijnIBDcoach 5.1 tot stand gekomen. Lees hier wat de verbeteringen zijn in versie 5.1.

Partners
MijnIBDcoach is ontwikkeld in samenwerking met onder andere het Maastricht Universitair Medisch Centrum, Zuyderland Medisch Centrum, het LUMC en patiëntenvereniging de Crohn- en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN).

Onderzoeksresultaten
Het Maastricht Universitair Medisch Centrum heeft grootschalig onderzoek gedaan naar het effect van mijnIBDcoach bij bijna 1000 patiënten van het MUMC, Zuyderland Medisch Centrum, LUMC en St. Antonius Ziekenhuis. Het is wetenschappelijk aangetoond dat het met mijnIBDcoach veilig is om de patiënt nog maar 1 keer per jaar regulier op de polikliniek te zien en verder op geleide van symptomen en klachten en dat tevens 50% minder opnames in het ziekenhuis zijn op jaarbasis.

Stichting mijnIBDcoach
In 2014 is stichting mijnIBDcoach opgericht. De stichting heeft als doel:

  • het beheren van mijnIBDcoach en het bevorderen van de implementatie daarvan in de Nederlandse ziekenhuizen;
  • het zodanig inrichten van mijnIBDcoach dat het de patiëntenzorg optimaal kan ondersteunen;
  • het ondersteunen en bevorderen van medisch-wetenschappelijk onderzoek op basis van de data in mijnIBDcoach, ter bevordering van de zorg van IBD patiënten

Het bestuur van de stichting bestaat uit:

  • M. Verheijen (voorzitter)
  • H. Blaauwbroek (bestuurslid)
  • C.H. Achterberg (penningmeester)
  • M.J. Pierik (MDL-arts MUMC)
  • G. Veldhuijzen (kandidaat MDL arts)
  • M.J. de Jong (MDL-arts LUMC & bestuurslid)

Op www.stichtingmijnibdcoach is hier meer over te lezen.

 

Brochure mijnIBDcoach

Wilt u de brochure van mijnIBDcoach inzien, klik dan hier

Bekijk hier alle samenwerkingen van Sananet

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Neem contact op met Sananet voor een afspraak om de mogelijkheden te bekijken voor uw patienten

Wilt u de eHealth mogelijkheden bekijken voor uw patiënten? Neem dan contact op met ons.

Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en de werking van de SanaCoach.