Nieuwe app "mijnLEVERcoach" ondersteunt patiënten met levercirrose

In samenwerking met Stichtingmijncoach.nl heeft Sananet deze nieuwe eCoach ontwikkeld. Tijdens de DDD-dagen in Veldhoven heeft Sananet de eerste glimp van mijnLEVERcoach laten zien. MijnLEVERcoach ondersteunt de behandelrelatie tussen zorgverlener en patiënt op het gebied van leefstijl en klachten in alle fases van de aandoening.

Doel 
MijnLEVERcoach heeft als doel om de levercirrosezorg toegankelijker te maken, levercirrose patiënten beter en hollistischer te monitoren en de algemene gezondheid van patiënten te verbeteren. Dit laatste doet mijnLEVERcoach door complicaties vroeg op te sporen en te verminderen, het in kaart brengen en verbeteren van het subjectief welzijn van patiënten, het verbeteren van leefstijlfactoren en door advies op maat te geven. MijnLEVERcoach richt zich ook op het vergroten van kennis bij patiënten en directere communicatie tussen patiënten en zorgverleners. MijnLEVERcoach helpt zorgverleners bij het in een vroeg stadium identificeren van gezondheidsproblemen van de patiënten en ondersteunt hen bij het beter begrijpen van de klachten van de patiënt.  

Bijzonder 
Patiënten met levercirrose hebben verschillende ziektebeelden. Zo heeft de ene patiënt al meermaals complicaties doorgemaakt, terwijl de andere juist nog geen enkele complicatie heeft gehad. mijnLEVERcoach speelt hierop in en stelt verschillende vragen tussen deze verschillende patiëntengroepen. MijnLEVERcoach focust bij een patiënt die al vaker complicaties heeft gehad meer op het voorkomen en vroeg opsporen van volgende complicaties. Als een patiënt nog geen enkele complicatie heeft gehad, dan legt mijnLEVERcoach de focus op het voorkomen van verdere achteruitgang en het dagelijks functioneren van deze patiënt. 

Meer informatie? 
Met mijnLEVERcoach hebben zorgverleners een instrument in handen om hun patiënten beter te ondersteunen in hun behandeling. Bovendien krijgen patiënten zelf meer controle over hun gezondheid. In de komende periode start het MUMC+ en Gelre Ziekenhuizen met de eerste pilot. Sananet is blij om deze nieuwe eCoach te introduceren. Wilt u meer weten over mijnLEVERcoach? Neem dan contact op met ons KlantContactCentrum via info@sananet.nl of kijk op de website van stichtingmijncoach.nl  

Facebook
Twitter
LinkedIn