Longzorg en SanaCoaches; ontdek hier wat dat voor uw patiënten en voor u kan betekenen.

12-04-2019 - In De Week van de Longen zijn zorgprofessionals geüpdatete over de toegevoegde waarde die de SanaCoaches bieden om de longzorg nog verder te verbeteren.

Heeft u een van de sessies gevolgd en bent u geïnspireerd geraakt of bent u nieuwsgierig wat deze vorm van telemonitoring voor uw werk kan betekenen Vraag dan een vrijblijvende demonstratie aan. Wij komen graag bij u langs.

VRAAG HIER EEN DEMO AAN

Sprekers waren onder andere:
Paul Bresser, longarts, unitleider Longgeneeskunde OLVG Amsterdam
Marlise de Roos, chef de clinique Longgeneeskunde OLVG Amsterdam

De bijdrage over de SanaCoach COPD en (ernstig) astma is op dit congres ondersteund door Marcel Suderee, senior-Manager Customer Projects bij Sananet.

Transformatie naar een virtuele long-polikliniek
Tijdens de voorgaande Longdagen zijn de mogelijkheden van eHealth voor COPD-patiënten besproken. Het aantal COPD-patiënten dat gebruik maakt van de Sanacoach COPD is sindsdien flink gestegen. De pilot in het OLVG transformeert zich nu naar een nieuw zorgproces voor patiënten die lijden aan COPD, (ernstig) astma en longkanker; de virtuele longkliniek.

Multidisciplinaire samenwerking door alle lijnen heen wordt mogelijk gemaakt en ondersteund door eHealth. Longarts Paul Bresser heeft zijn plannen en uitdagingen gedeeld waarbij inzichten met elkaar zijn bediscussieerd.

Doorontwikkeling Sanacoach (ernstig) astma
In de tweede sessie is een nieuw ontwikkel traject toegelicht. In dit traject werken longartsen mee uit verschillende ziekenhuizen aan de doorontwikkeling van de SanaCoach voor (ernstig) astma.