PASSION-HF

Onder regie van prof. Dr. Hans Peter Brunner – la Rocca van Maastricht UMC+ ontwikkelt Sananet samen met een tiental toonaangevende klinische en technologische partners uit Noordwest Europa het intelligente doctor at home systeem, genaamd “DoctorME – Caring Together 24/7″. Deze partners komen uit België, Duitsland, Engeland, Ierland en Zwitserland. Thom Hoedemakers van Sananet vertelt over deze samenwerking: “Door de inhoudelijke en technische complexiteit van het PASSION-HF project moesten de nodige puzzeltjes worden opgelost: zoals de digitalisering van medische richtlijnen, de integratie en communicatie van AI-serious gaming-coaching in een systeem. Dit geldt ook voor de medisch-ethische dilemma’s van care transfer. Je moet dan denken aan medicatie door patiënten zelf. In dit uitdagende proces zijn alle partners gegroeid in hun waardering voor elkaar en in de onderliggende samenwerking.” 

DoctorME is een geavanceerd technologisch platform dat met behulp van kunstmatige intelligentie zelfzorg van hartfalen patiënten mogelijk maakt. Een interactieve virtuele dokter gaat namelijk het gesprek aan met de patiënt en zal zich laten leiden door de behoeften van patiënten en hun familieleden. DoctorME helpt patiënten met het nemen van beslissingen over hun medische behandeling, monitort patiënten thuis, beantwoord vragen, geeft informatie en verbetert de therapie trouw en leefstijl van patiënten. Ook kan DoctorME, op basis van de richtlijnen van de Europese vereniging voor Cardiologie, veilig zelf herhaalrecepten voorschijven. Hierdoor helpt het platform om onnodige bezoeken aan de spoedeisende hulp en poliklinieken te verminderen. Dat het technische model werkt, blijkt uit testen die sinds april 2021 worden uitgevoerd in de klinische praktijk. Het aandeel van Sananet bestaat uit de bouw van het nieuwe platform, de creatie van avatar DoctorME en de levering van de SanaCoach Hartfalen.

Dit project is “de realisering van een droom“, namelijk met de steun van DoctorME patiënten zelfredzaam maken en delen van de medische behandeling naar hem of haar overdragen (care transfer).“Op lange termijn gaan we een commercieel product opleveren dat voorziet in de gesignaleerde maatschappelijke behoefte en dat ook snel opgeschaald kan worden” aldus Thom Hoedemakers.

Door de intensieve kennisbundeling van alle technologische en klinische partners creëert PASSION-HF een dokter-aan-huis systeem dat de zorgkwaliteit verhoogt en zorgkosten verlaagt. Volgens Thom Hoedemakers zijn de succesfactoren van PASSION-HF “de maatschappelijke impact, de technische haalbaarheid, bedrijfszekerheid en de commerciële schaalbaarheid“. Het project wordt door NWE-Interreg gesubsidieerd uit het Europees fonds voor regionale ontwikkeling. Mocht u nu ook enthousiast worden en meer willen weten over DoctorME of het gebruik van een zorgavatar? Neem dan contact met ons op via info@sananet.nl