SanaCoach Liesbreuk

 

Het gebruik van de SanaCoach voor liesbreukpatiënten biedt de volgende voordelen:

  • Complicaties worden eerder opgemerkt
  • Poli’s worden minder gebeld voor standaard vragen
  • Er zijn minder fysieke nacontroles nodig
  • Patient komt beter voorbereid/geïnformeerd in het ziekenhuis
  • De communicatie tussen patiënt en zorgverlener verloopt makkelijker

Deze SanaCoach wordt ingezet voor zowel pre- als postoperatieve begeleiding en monitoring van liesbreuk-patiënten. Bij een hernia inguinalis bevindt zich een breuk in de lies. Aangezien de meeste patiënten vlot herstellen van deze ingreep, is een fysieke nacontrole vaak overbodig. Patiënten met klachten of complicaties, kunnen gecontacteerd worden voor verdere opvolging in het ziekenhuis. Het aantal patiënten dat onnodig voor een controle naar het ziekenhuis komt wordt hiermee verlaagd.

Wat doet de SanaCoach Liesbreuk
Patiënten die een (kortstondige) liesbreukingreep ondergaan worden door de zorgverlener gedurende een periode van 10 weken pre- en postoperatief begeleid en gemonitord met de SanaCoach Liesbreuk. Met de eHealth applicatie SanaCoach Liesbreuk leert de patiënt meer over zijn liesbreuk, hoe zich voor te bereiden op de operatie en nadien op te volgen. Ook kan de patiënt eenvoudig en veilig digitaal communiceren met zorgverleners.

Hoe wordt de SanaCoach Liesbreuk ingezet?
Gedurende 2 weken voorafgaand aan de operatie ontvangt een patiënt tips ter voorbereiding op de operatie.Tijdens periodieke monitoringssessies wordt na de ingreep bekeken hoe het met de patiënt gaat en of hij veel hinder ondervindt van de ingreep.

In de eerste periode na de ingreep wordt de patiënt frequenter gemonitord dan daarna. Acht weken na de ingreep vindt een nacontrole plaats in de coach. De patiënt ontvangt een notificatie indien er in de coach een sessie klaar staat. De patiënt heeft tijdens het gebruik van de SanaCoach altijd de mogelijkheid om via de berichtenfunctie een vraag of een opmerking te sturen naar de zorgverlener als de patiënt ergens mee zit.

De SanaCoach Liesbreuk voor de zorgverlener

De behandelaar kan middels de monitoringssessies de patiënt op afstand volgen en indien nodig actie ondernemen. Patiënten die hun eigen gezondheid beoordelen met een vragenlijst, kunnen bijdragen aan een betere communicatie met hun zorgverlener. Daarnaast kunnen patiënten vragen stellen via de berichtenfunctie in de SanaCoach en worden zo online op afstand door de verpleegkundig specialisten voorbereid en begeleid in een zo goed mogelijk herstel van de liesbreukingreep.

Monitoren van patiënten
Deze SanaCoach is onderdeel van het SananetOnline platform. Dit gecertificeerd medisch internetplatform bestaat uit de SananetOnline monitor en een aantal online begeleidingsprogramma’s, waaronder de SanaCoach Liesbreuk. De patiënt heeft toegang tot de SanaCoach, de zorgverlener heeft toegang tot de SananetOnline monitor. De monitor ondersteunt de zorgverlener bij het monitoren, het begeleiden en informeren van en het communiceren met patiënten.

Contact met de arts bij risico’s
De SananetOnline monitor toont risicovlaggen als er risico’s bij de patiënt worden gesignaleerd. Het signaleren van risico’s in het dashboard van de SananetOnline monitor geeft de zorgverlener de mogelijkheid om direct op deze risico’s in te spelen en (zo nodig) contact op te nemen met de patiënt.

Partner
De SanaCoach Liesbreuk is ontwikkeld in samenwerking met het Zuyderland Medisch Centrum en het OLVG.

 

VERBETERDE VERSIE SANACOACH LIESBREUK SINDS 2022

In 2022 hebben we de bestaande versie van de SanaCoach Liesbreuk doorontwikkeld. Wilt u weten wat er verbeterd is binnen deze nieuwe versie, klik dan hier.

 

Bekijk hier alle samenwerkingen van Sananet

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Neem contact op met Sananet voor een afspraak om de mogelijkheden te bekijken voor uw patienten

Wilt u de eHealth mogelijkheden bekijken voor uw patiënten? Neem dan contact op met ons.

Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en de werking van de SanaCoach.